Η Επιμόρφωση για Εκπαιδευτικούς «Επικοινωνία Δίχως Βία για Σχολεία Δίχως Βία» του Κ.Ε.Δ.Ε. εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Συμβίωση» για την προώθηση της ανεκτικότητας και την πρόληψη του ρατσισμού στο σχολείο, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Bullying - Κωνσταντίνα Ιωακειμίδου

Κείμενα:

 

Videos:

The Impact of a Caring Teacher

Video from KarmaTube

 

«Μη φοβάσαι, μίλα!» - Ταινία του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας

 

Συγκλονιστικό video του εφήβου Jonah Mowry που μιλάει για την εμπειρία του στο σχολείο και στην οικογένειά του ως gay

 

Σχολικός εκφοβισμός - Bullying 1° Γυμνάσιο Αρτέμιδος 2013

 

Ενδοσχολική Βία-6 Μαρτίου 2012-2013.  1° Γυμνάσιο Αρτέμιδος 2013

 

Ανθρώπινα Δικαιώματα - Human Rights 1° Γυμνάσιο Αρτέμιδος 2013

 

Ενδοσχολική βία - 1° Γυμνάσιο Αρτέμιδος 2012

 

Σχολικός ρατσισμός 1° ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ  2012

Ημερολόγια Εκφοβισμού

Nέο ντοκιμαντέρ από τη Small Planet

Διάρκεια: 51 λεπτά

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Χαντζής

Πρώτη τηλεοπτική μετάδοση: Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014, 23:30, Alpha TV

 

poster

Ο εκφοβισμός θεωρείται από πολλούς ως ένα ατυχές, κυρίως ακίνδυνο και τελικά αναπόφευκτο κομμάτι της ενηλικίωσης. Οι περισσότεροι, ίσως, θυμόμαστε με κάποια νοσταλγία πειράγματα και καβγάδες στο σχολείο και τη γειτονιά. Υπάρχει, όμως, ένα σημείο που οι συνήθεις φάρσες μεταξύ των παιδιών παύουν να είναι τόσο αστείες; Αναμφίβολα, ναι.

Κινηματογραφημένο στην Ελλάδα και την Αγγλία, το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Χαντζή και παραγωγή της Small Planet για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το European Antibullying Network, θα μεταδοθεί σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στην Ευρώπη από τον Alpha, την Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 23:30.

Τα «Ημερολόγια Εκφοβισμού» είναι μια ζωντανή ταινία τεκμηρίωσης που δίνει σε κορίτσια και αγόρια τα οποία έζησαν τον εκφοβισμό, είτε ως θύματα είτε ως δράστες, την ευκαιρία να μιλήσουν χωρίς φόβο. Εκπαιδευτικοί και επιστήμονες από όλη την Ευρώπη αναλύουν διαφορετικές πτυχές του παγκόσμιου αυτού φαινόμενου. Με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό, το ντοκιμαντέρ διερευνά τις ρίζες του προβλήματος, με την ελπίδα πως ο φαύλος κύκλος του εκφοβισμού μπορεί να σπάσει.

Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε όταν τα παιδιά μας μιλούν;

 

Δείτε το Trailer | Διαβάστε περισσότερα | Facebook | Twitter